Hem/Nyheter/World Health Day

World Health Day

År 1950 bestämde Världshälsoorganisationen (WHO) att varje år den 7 april fira världshälsodagen för att uppmärksamma hälsan. På grund av coronaviruset är det i år mer viktigare än någonsin att vi alla uppmärksammar vår egen och våra nära och käras hälsa. Här är några tips om hur vi kan visa hänsyn till vår omgivnings hälsa:

Stanna hemma!
En smittad person kan smitta hundratals andra. Under påsken kan det vara lockande att åka iväg till släktingar, och i år kan det resultera i att smittan sprids till ytterligare delar av Sverige.

Bunkra inte upp med livsmedel och andra produkter!
Det någon har i överskott kommer någon annan att behöva. Ju fler som till exempel har tillgång till handsprit, desto bättre.

Tänk på korskontaminering!
Coronaviruset sprids genom droppar som kommer när en smittad hostar eller nyser. En smittad som hostar i handen och trycker på Stopp-knappen i en buss kommer lämna droppar kvar på knappen. Om näste person som trycker på knappen är frisk och kliar sig i ögat efteråt riskerar hen att få viruset. Just därför är det extra viktigt att alltid hosta eller nysa i armvecket, ha god handhygien och undvika att röra sig i ansiktet.

Respektera myndigheternas rekommendationer!
De svenska myndigheter som hanterar corona-krisen arbetar just nu med experter och forskare som är specialutbildade inom bland annat virologi och epidemiologi. Myndigheternas rekommendationer är därför baserade på forskning och kunskap.

Förutom att du visar hänsyn till din omgivning genom att ha dessa råd i åtanke kommer du även att hjälpa våra hjältar som kämpar för att behandla patienter sjuka i corona. De behöver inte fler patienter!

Ta hand om er! ❤️

Deltagare till enkät sökes!

Deltagare till enkät sökes! Nätverket Civilsamhälle för öppenhet och Inkludering har skapat en enkät vars syfte är att stärka civilsamhällets arbete mot rasism. Deltagande i enkätstudien bidrar till ökad förståelse för hur rasismen tar