Hem/Nyheter/Välkommen Suado – vår nya medarbetare!

Möt Suado – vår nya praktikant!

Idag vill vi med glädje presentera Suado som kommer praktisera hos oss under vårterminen!

Här kommer en liten hälsning från henne:

Mitt namn är Suado och jag är 24 år. Jag har uppväxt mellan Kenya och Sverige vilket har gjort så att jag har gått på många internationella skolor i en mångkulturell miljö som har påverkat den jag är idag. Mitt första språk är engelska men jag kan också talar både somaliska och svenska flytande. När jag växte upp reste jag mycket med min familj och så blev jag påverkad av min omgivning och människorna i dem som har öppnat mig för så många möjligheter. Vilket har gjort mig mer nyfiken och världslig. Mer kunnig, mer öppen för människor och saker.

Jag har alltid varit intresserad av att få en djupgående förståelse av frågor som kultur, identitet, mänskliga rättigheter och sociala funktioner. Dessutom, har jag alltid varit engagerad i organisationer och program som speglar vårt utvecklande samhälle. Just nu går jag i en Genus och mänskliga rättigheter kurs och det är en stor anledning till varför jag har ansökt till denna praktikplats. I kursen diskuterar vi mycket kvinnornas rättigheter rörelser och all motgång som de mötte i kampen, vilket har gjort mig mer benägen att vilja agera och vara en del av något även om det är på ett litet sätt.

Anledningen till att jag vill vara en del av RIFFI är att jag väldigt gärna vill utveckla mina kompetenser i en organisation som fokuserar på kvinnors frågor. Jag hoppas verkligen att det är ett område jag kommer att jobba inom i framtiden. Eftersom det speglar de viktiga roller vi spelar i framtidens utveckling. Det händer många saker i världen just nu, och så är det väldigt lätt att tro att det är ur våra händer. Men med att engagera mig i en organisation som RIFFI kan vi börjar fokusera på vad som kan förändras och faktiskt anstränger oss, kommer vi att kunna gå framåt.

Vi vill önska hennes varmt välkommen till teamet och håller tummarna för att hon ska trivas hos oss!

RIFFIs nya styrelse

Den 15.Maj.2021 fick RIFFI en ny ordförande. Två nya ledamöter valdes även in i RIFFIs styrelse den 12.Juni 2021. RIFFI välkomnar Kathrine Eriksson Ledamot och Lara Jumah Ledamot som styrelsemedlemmar. Här nedan presenteras RIFFIs nya Styrelse:

Deltagare till enkät sökes!

Deltagare till enkät sökes! Nätverket Civilsamhälle för öppenhet och Inkludering har skapat en enkät vars syfte är att stärka civilsamhällets arbete mot rasism. Deltagande i enkätstudien bidrar till ökad förståelse för hur rasismen tar

Nyhetsbrev april 2021

Nyhetsbrev april 2021 April är äntligen här och vi väntar med spänning på att det varma vår-vädet också ska dyka upp! Under mars månad var vi på RIFFI upptagna med att