Hem/Nyheter/RIFFI har fått en ny medarbetare!

RIFFI har fått en ny medarbetare!

Vi på RIFFI är väldigt glada över att idag få presentera Emma som kommer praktisera hos oss här under vårterminen.

Här kommer en liten hälsning från henne:

Mitt namn är Emma Sundin och jag kommer från början från Kalmar. För tre år sedan flyttade jag till Göteborg med min partner för att studera statsvetenskap. Vi bor nu tillsammans i en liten lägenhet med vår hund, Ettan. På fritiden ägnar jag mig mycket åt musik, långa promenader och läsning. Jag valde utbildningen i statsvetenskap utifrån en dröm om att kunna vara med och göra skillnad i samhället. Tidigt i mitt liv har jag identifierat mig som feminist och haft en stor karisma för politik och diskussion.

Jag har sökt till Riffi med anledning av mitt intresse för jämställdhetsfrågor utifrån en intersektionalistisk synvinkel. Jag anser att jämställdhet måste uppnås på flera nivåer än mellan män och kvinnor. Det finns betydligt fler orsaker till varför vissa far mer illa i kampen om jämlikhet än andra, därbland invandrare och utrikesfödda. Er organisation är superviktig för samhället och jag är otroligt tacksam för att jag fått chansen att ha min praktik här. Mitt främsta syfte kommer vara att arbeta med påverkan och samverkan. Samt analysera text och hjälpa till inom olika områden. Jag hoppas att kunna lära mig mycket nytt hos er. Samtidigt som det ger mig stort utrymme till att utvecklas inför framtida arbetslivet.

Min stora dröm, är att jobba med jämlikhet inom exempelvis på jämställdsmyndigheten eller i en organisation som RIFFI! Jag vill vara med och påverka för en bättre framtid för ALLA människor. Man kan säga att jag vill förändra världen. Skämt åsido, men man måste satsa för att vinna.

Vi vill önska hennes varmt välkommen och håller tummarna för att hon ska trivas hos oss!

Deltagare till enkät sökes!

Deltagare till enkät sökes! Nätverket Civilsamhälle för öppenhet och Inkludering har skapat en enkät vars syfte är att stärka civilsamhällets arbete mot rasism. Deltagande i enkätstudien bidrar till ökad förståelse för hur rasismen tar

Delta i Emerga Institutes studie!

Delta i studien The fundamental rights situation of long term residents in the EU! Emerga Institute är ett oberoende forskningsinstitut som har spetskompetens inom mänskliga rättigheter. På uppdrag av EU:s byrå för grundläggande rättigheter (Fundamental Rights Agency, FRA) genomför

Nyhetsbrev maj 2021

Nyhetsbrev maj 2021 Maj månad är här och runt om hörnet ligger juni och väntar på oss. Äntligen har både solen och värmen anlänt till Sverige, så efterlängtat och uppskattat. Nu