Hem/Nyhetsbrev/Nyhetsbrev september

Nyhetsbrev september 2020

Nu är semestern över och hösten närmar oss med stormfart! Vår generalsekreterare Irene Opira har hunnit delta på ett Digitalt Fika som anordnades av vår lokalförening Hand in Hand for WomenHon har även deltagit i ett zoom-möte som arrangerades av KSAN den 31 augusti.

I höst kommer vi fortsätta vårt arbete med kommissionen, vars syfte är att skapa jämställda livsinkomster. Tillsammans med ett flertal andra kvinnorörelser kommer även arbetet med en skuggrapport fortsätta. Mycket av vårt arbete kommer ske digitalt via zoom eller genom andra tekniska lösningar.

På grund av pandemin är det ännu obestämt när kansliet öppnas ordentligt, och vi har därför begränsade öppettider just nu. Vi kan däremot alltid nås genom våra sociala medier, mejl och telefon!

FacebookRIFFIMigrantWomen
InstagramRIFFIMigrantWomen
E-mail: info@riffi.nu
Telefon: 08-30 21 89

Vi hoppas att ni haft en härlig sommar och är redo för höstens nya äventyr!

RIFFI årsmöte 2020

Den 5 september har RIFFI årsmöte. Nya ledamöter kommer väljas in i styrelsen, och vi kommer därför återkomma med bilder och presentationer av den nya styrelsen!

Ett meddelande från Ukriansk Svensk Kulturförening

Som en del av RIFFIs projekt Friska Kvinnor anordnade vår lokalförening Ukrainsk Svensk Kulturförening aktiviteter för kvinnor och ungdomar. Projektledaren Tetyana Rep berättar om dagarna:

Vi hade följande aktiviteter: workshop, lektioner i akrylteknik och friluftsmåleri. På lektionerna målade deltagarna blommor i akrylteknik, lärde sig att blanda färger och skapa valörer.

På workshopen den 21- 22 juli skapade vi karnevalmasker. Den 25 juli arrangerades friluftsmåleri där deltagarna provade sig fram i teckning av blommor och växter.

Det visade sig att deltagandet i våra aktiviteter hade positiv inverkan på deltagarnas psykiskt och fysiskt mående, främjade aktivering i vardagliga livet  samt väckte deras intresse till konst. Kvinnor och barn engagerades i olika kreativa processer i enlighet med deras  förmåga och önskemål.

Ett meddelande från IFFI Hudiksvall

IFFI Hudiksvall anordnade i anslutning till RIFFIs projekt Friska Kvinnor en skogsvandring med sina medlemmar den 14 juni. Projektledaren Natalia Gimp skriver berättar om akiviteten:

Vi vandrade i skogen, besökte en bondgård och sen delade på  pizzor  utomhus. Jag berättade om projektet Friska kvinnor för deltagarna  och vilka utbildningar och föreläsningar mm vi ska göra från juli till december.  Deltog 10 personer från 5 olika länder. Tre av dem är seniorer över 75 år.

Stöd kvinnor och barn i Libanon

.

Efter explosionen i Beirut den 4 augusti har tusentals människor blivit skadade och hemlösa. KAFA, den ledande organisationen för kvinnors rättigheter i Libanon, behöver nu vår hjälp för att kunna fortsätta tillgodose kvinnor och barn med matpaket, skydd, kontaktpaket och livräddande åtgärder till de i nöd!

Du kan göra stor skillnad med en insats, vare sig det handlar om att upplysa de i din närhet om katastrofen eller bidra med en pengagåva.

Läs mer om katastrofen, organisationen KAFA och om hur du donerar här.

#MammorEmellan

Är du mamma och vill berätta din historia? Eller känner du en mamma som du vill berätta om? I våras påbörjade vi ett projekt för att samla in livshistorier från mammor.

Vi vet alla mammor i alla åldrar har många erfarenheter och mycket att berätta, men deras röster hörs sällan i samhällsdebatten. Vi på RIFFI vill skapa en plattform för kvinnor, särskilt ni som har erfarenhet av förorten eller migration, att berätta era historier och skapa en mötesplats där mammor kan känna gemenskap med varandra.


Ta chansen att göra din röst hörd 
genom att skicka din berättelse eller bilder till oss. Historierna kan handla om allt möjligt eller om något du vill dela med andra mammor i en liknande situation. Vi kommer att presentera just din berättelse och bilder under #MammorEmellan på RIFFI:s Instagram och Facebook


Är du intresserad av att delta i satsningen? 
Kontakta info@riffi.nu för att få veta mer!

Deltagare till enkät sökes!

Deltagare till enkät sökes! Nätverket Civilsamhälle för öppenhet och Inkludering har skapat en enkät vars syfte är att stärka civilsamhällets arbete mot rasism. Deltagande i enkätstudien bidrar till ökad förståelse för hur rasismen tar

Nyhetsbrev april 2021

Nyhetsbrev april 2021 April är äntligen här och vi väntar med spänning på att det varma vår-vädet också ska dyka upp! Under mars månad var vi på RIFFI upptagna med att